TAHTALI DAĞI

TAHTALI DAĞI

2016 yılının Ağustos ayının başlarıydı. Çeşme’den başladığım turda, Antalya’nın batı bölgesine ulaşmıştım.

Bir önceki yılda es geçtiğim, Tahtalı Dağı Teleferik tabelasıyla tekrar karşılaşmıştım.

Ulaşım

Kumluca’dan Kemer’e doğru giderken, sırasıyla Olimpos, Çıralı, Tekirova ve Phaselis Antik Kenti sapaklarını geçtikten sonra Kemer’e doğru devam ederken Tahtalı Dağı tabelasını göreceksiniz.

Öncelikle, Olympos Teleferik‘e ulaşıyorsunuz. Burası 726 m. Aracınızı burada bırakıp yolunuza teleferikle devam ediyorsunuz. Yolculuğunuz yaklaşık 10 dk. sürüyor.

Tahtalı Dağı zirvesinde ise rakım 2365 m. Burası bölgenin denize yakın en yüksek noktası.

Teleferiğe bindiğimde sanki İstanbul’da metrobüse biniyormuş gibi hissettim. ”Lütfen arkaya doğru ilerleyelim” cümlesini, duyacakmış gibiydim.

Teleferik o kadar doluyduki, istif gibiydik neredeyse. Kapasitesi 80 kişiymiş.

Yalnız manzara çok güzel. Zirveye vardığımızda manzaranın güzelliği daha da arttı.

Teleferiğin 2021 yılı gidiş- dönüş indirimli fiyatı 95 TL , standart fiyatı ise yaklaşık 215 TL imiş.

Sanırım indirimli dediği TC. vatandaşlarına uygulanan tarife. Çünkü; Ben, 2016 yılında gişeden 65 TL’ye almıştım, bileti.

Söylenildiğine göre hava açık, görüntü net olduğunda Finike’den Alanya’ya kadar görülebiliyormuş. Doğru mu bilmiyorum çünkü denizin üzerinde pus vardı, bizler göremedik. Ancak görüş net olsa baya bir mesafe görüleceği belli.

Zirvede seyir terasının dışında, yemek yiyebileceğiniz, bir şeyler içebileceğiniz mekanlar da mevcut.

Zirvede ayrıca yamaç paraşütü de yapılabiliyor ve yine zirveden trekking ve doğa sporu sevenler için rotalar da mevcut. Hiçbirini yapmak istemeseniz bile sırf manzarası için gelinir.

Tahtalı Dağı, es geçilebilecek bir rota değilmiş, bunu anladım. En azından birkaç kez gidilip atmosferinin yaşanması ve manzarasının keyfine varılması gereken bir yer.

Tahminim, Tahtalı Dağı zirvesinden gün doğumu ve gün batımını izlemek de ayrı bir güzel olur.

Tahtalı Dağı, beni fazlasıyla memnun etmiş ve bende daha sonra tekrar gelme hissiyatı uyandırmıştı. Muhtemelen, yolum tekrar o taraflara düşerse, uğramaya çalışırım.

Olimpos ve Çıralı taraflarına yolunuz düşerse Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan, Tahtalı Dağı’na da mutlaka uğramanızı öneririm…

Olimpos Yazısı İçin Tıklayabilirsiniz

Çıralı Yazısı İçin Tıklayabilirsiniz…

Kendinize dikkat edin, sağlıcakla kalın…

70 Beğen

Bir Cevap Yazın